Eerste symptomen zwangerschap

De eerste symptomen van een zwangerschap

De eerste symptomen van een zwangerschap, zijn de symptomen die een vrouw kan voelen of ervaren voordat zij daadwerkelijk weet of ze al zwanger is. Dit komt doordat de gehele hormoonhuishouding veranderd door de bevruchting.

Eerste Symptomen ZwangerschapDe meest voorkomende eerste symptomen van een zwangerschap zijn vermoeidheid, vaker dan normaal naar het toilet moeten en last hebben van een opgezette en pijnlijke buik. Ook schouder en nekklachten kunnen samengaan met de hoofdpijn, natuurlijk.

Andere eerste symptomen van een zwangerschap, die wat minder vaak voorkomen, zijn het hebben van pijnlijke en gespannen borsten. Een ander niet lichamelijk symptoom, maar zeker wel een eerste symptoom van een zwangerschap, is dat veel vrouwen erg emotioneel zijn. Ze huilen snel om kleine dingen of zijn snel boos.

Deze stemmingen kunnen elkaar snel afwisselen.

Vaak kan er achteraf pas worden gezegd of deze eerste symptomen ook met een daadwerkelijke zwangerschap te maken hadden, omdat dit ook veelvoorkomende klachten zijn die zich voor en rond de menstruatie afspelen.

Zodra de eerste symptomen van een zwangerschap zich aandienen, is het het beste om af te wachten of de menstruatie uitblijft en dan een zwangerschapstest uit te voeren. Zodra bekend is dat deze positief is, houden deze eerste symptomen van de zwangerschap vaak wel aan tot 6 maanden.

Back To Top