Symptonen zwangerschap

Hoe herken je symptomen zwangerschap?

Herkenning van symptomen zwangerschap is bij iedere vrouw anders. Iedere vrouw reageert anders op de zwangerschap zelf. Er zijn zelfs vrouwen die geen enkele symptomen zwangerschap ervaren.

Hier zetten we de symptomen zwangerschap op een rijtje: De meeste vrouwen hebben in het begin van hun zwangerschap last van vermoeidheid, opgezette buik en buikpijn, gespannen en/of pijnlijke borsten en veel moeten plassen. Ook misselijkheid is één van de gekende symptomen zwangerschap.

Symptonen Zwangerschap

De meeste vrouwen weten hieraan direct dat ze zwanger zijn.

Volgende symptomen zwangerschap komen minder vaak voor en kunnen eventueel ook worden toegeschreven aan het begin van de menstruatie: witte vloei, misselijkheid, honger, emotioneel, een lichte temperatuursverhoging.

Er zijn ook een aantal vreemde symptomen: Urineverlies bij het lachen en niezen, snotteren en snuiten precies of je constant een verkoudheid hebt, snurken, overdreven zweten, last van overproductie van speeksel, donkere vlekken op je huid, spataders, enz…

Gevaarlijke symptomen: Vooral op het einde van de zwangerschap last van verhoogde bloeddruk (test je bloeddruk dagelijks, meer tips hier!), oedeem en eiwit in de urine. Dit is vooral gevaarlijk voor eclampsie of zwangerschapsvergiftiging.

Back To Top